Des de l’Associació Sant Boi Empresarial,  us volem fer arribar la informació i les recomanacions que, davant l’augment del grau d’alerta preventiva que s’ha declarat, us pugui servir per posar-vos al corrent de les accions i actuacions preventives que s’han de prendre per fer front a la contenció del brot de Coronavirus – SARS CoVid-2.

Els organismes públics nacionals i internacionals es recomanen diferents mesures i que son de compliment en els diferents entorns. En quan aquestes mesures es traslladen a l’àmbit local, en coordinació tant amb l’Ajuntament de Sant Boi com amb la resta d’organismes locals de Salut, us fem arribar les recomanacions i protocols que us permetin tenir informació fiable i dels canals oficials.

NOU!! Podeu descarregar el B.O.E Real Decreto-ley 14/2020, de 14 de abril, por el que se extiende el plazo para la presentación e ingreso de determinadas declaraciones y autoliquidaciones tributarias.

NOU!! Podeu descarregar la Nota de prensa: El Gobierno permite que pymes y autónomos aplacen todas las declaraciones de impuestos del mes de abril

 Podeu descarregar el comunicat oficial del Departament de Treball, Afers socials  i Families de la Generalitat de Catalunya

 Podeu descarregar el comunicat escrit de protecció civil

Podeu descarregar el comunicat escrit del departament de salut

Podeu descarregar el B.O.E del Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19

Podeu descarregar el comunicat escrit de la compareixença del President del Govern Espanyol

Podeu descarregar el B.O.E del Real Decreto-ley 10/2020, de 29 de marzo, por el que se regula un permiso retribuido recuperable para las personas trabajadoras por cuenta ajena que no presten servicios esenciales, con el fin de reducir la movilidad de la población en el contexto de la lucha contra el COVID-19.

Podeu descarregar el document: LISTA DE ACTIVIDADES ESENCIALES. No será objeto de aplicación el permiso retribuido regulado en el presente Real Decreto Ley 10/2020, de 29 de marzo de 2020, por el que se regula un permiso retribuido recuperable para las personas trabajadoras por cuenta ajena que no resten servicios esenciales con el fin de reducir la movilidad de la población en el contexto de la lucha contra el COVID-19, a las siguientes personas trabajadoras por cuenta  ajena

 

Així mateix, l’ajuntament de Sant Boi ha posat en funcionament una adreça email per a les consultes a la unitat de llicencies d’activitats: llactivitats@santboi.cat

 

Sant Boi Empresarial, a través de les seves xarxes socials, es fa ressò de les recomanacions que se’ns fan arribar des de l’Ajuntament i que publiquem al moment.

 

Mesures de l’Ajuntament de Sant Boi contra el Coronavirus

Darrera actualització: 19 de març, 17.00 hores.

L’equip de Govern, reunit el 12 de març amb caràcter extraordinari, va activar el Pla d’Emergència Local, que incorpora i segueix les indicacions del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

L’activació permet garantir els serveis bàsics i essencials per a la població. A més, atenent les instruccions de la Generalitat de Catalunya i altres administracions competents, es determinen les mesures municipals per prevenir i contenir el virus.

Les mesures adoptades fins al moment són les següents:

TANCAMENTS I CANCEL.LACIONS

 • – Es tanquen els Casals municipals de la Gent Gran.
 • – Es tanca el Casal d’Avis de la Generalitat per decisió del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
 • – Es tanca el Casal Cívic de Camps Blancs per decisió del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
 • – Es tanquen els centres oberts i les escoles bressol municipals, seguint també les indicacions de la Generalitat de Catalunya.
 • – Es tanca el Servei Prelaboral per indicació de la Generalitat de Catalunya
 • – Es tanquen els poliesportius municipals (Can Masallera, l’Olivera i La Parellada) i també són tancats els de gestió privada.
 • – Es tanquen les biblioteques municipals.
 • – Es tanca l’Escola Municipal de Música Blai Net
 • – Es tanquen els Cinemes Can Castellet
 • – Es cancel.len els mercats no sedentaris per indicació de la Generalitat de Catalunya
 • – Es cancel·la la celebració de la Carxofada del dia 29 de març
 • – Es tanquen les ludoteques
 • – Es cancel.len les activitats formatives de L’Olivera (Servei Local de català, escola d’adults i formació universitària)
 • – Es cancel·len les visites escolars a l’Ajuntament i a altres dependències municipals.
 • – Es cancel·la l’activitat Suport a l’estudi
 • – Es tanquen l’ermita de Sant Ramon i el Centre d’Interpretació del Paisatge, Can Palòs, Torre de la Vila i els horts urbans i comunitaris.
 • – Tots els entrenaments, esdeveniments i competicions esportives seguiran les instruccions de les respectives federacions i estaments esportius.
 • – Es tanquen els esplais per decisió del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
 • – Es precinten les àrees de joc infantil com a mesura de seguretat i prevenció.
 • – Es tanquen les zones d’esbarjo per a gossos

RESTRICCIONS

 • – Els serveis municipals de menjador per a la gent gran passen a oferir-se als domicilis de les persones que en fa ús.
 • – Els mercats municipals limiten l’horari d’obertura al públic. Obriran de dimarts a dissabte de 8 a 14 hores i disposaran de control d’accés perquè es compleixi la normativa de limitació d’ocupació dels espais.

PREVENCIÓ I SENSIBILITZACIÓ

 • – Es prenen mesures específiques per informar i assessorar les persones usuàries dels serveis d’atenció domiciliària i teleassistència.
 • – Les zones blaves passen a ser gratuïtes des del dissabte 14 de març, durant quinze dies, per facilitar que les persones puguin quedar-se a casa.

RECOMANACIONS BÀSIQUES

 • -S’insta especialment els col·lectius de risc que romanguin a casa: persones grans, persones amb patologies cròniques, sobretot de tipus cardiovascular, persones hipertenses, persones diabètiques, fumadors i fumadores, persones afectades d’algun càncer i persones amb problemes respiratoris crònics.
 • -Recomanem a aquelles persones que creguin haver estat en contacte amb el virus, però que no presentin cap símptoma (tos, febre i dificultats respiratòries), que no acudeixin a l’hospital i truquin al 061.
 • -Amb caràcter general, apel·lem a la responsabilitat individual i social de les persones. Cal protegir-se i protegir així els altres, seguint les recomanacions oficials, evitant desplaçaments que no siguin estrictament necessaris i quedant-se preferentment a casa.
 • -Les famílies no han d’anar a zones recreatives i parcs (en especial, s’han d’evitar els gronxadors i els tobogans), a parcs de boles o a les cases d’altres amics.
 • -Respecte a les iniciatives de voluntariat social per atendre persones en risc o vulnerables, l’Ajuntament ha fet públiques unes mesures i uns criteris que s’han de complir, en les actuacions vinculades a les competències dels Serveis Socials Bàsics, mentre durin les mesures extraordinàries.
 • -Aviseu els vostres familiars sobre l’estafa de falsos sanitaris que Mossos han detectat: intenten accedir als domicilis vestits amb bata blanca, podrien cobrar la falsa assistència o aprofitar per robar i busquen gent gran com a principals víctimes. Cap sanitari et visitarà al domicili sense avís previ.

Per altra banda, l’Ajuntament ja està aplicant un pla d’actuació interna amb mesures extraordinàries per prevenir i reduir el possible impacte del coronavirus entre els seus treballadors i treballadores, afavorint el teletreball i adoptant altres mesures per garantir la continuïtat dels serveis essencials a la ciutadania.

Instem la ciutadania, els col.lectius i les associacions de la ciutat a informar-se a través dels canals oficials i seguir, de forma responsable, totes aquelles recomanacions necessàries per prevenir i afrontar el coronavirus.

Agraïm la vostra col.laboració. Ajuntament de Sant Boi

 

Gràcies per la vostra col·laboració. Associació Sant Boi Empresarial

 

 

ASS. SANT BOI EMPRESARIAL

Sant Boi Empresarial

Tel.- : +34 93 015 64 97

Email: info@santboiempresarial.com

www.santboiempresarial.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *